Services – Apotheek Zuiderhaaks – Den Helder – Den Helder

Services

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Gezondheids-testen

Cholesterol Bloeddruk Bloedglucose test
Wilt u weten hoe gezond u bent? Dan nodigen wij u graag uit voor de Gezondheidstesten die Apotheek Zuiderhaaks aanbiedt!

Testen van uw bloeddruk, cholesterol en bloedglucose: meten is weten!
Bent u op de hoogte van uw waardes? Apotheek Zuiderhaaks biedt u aan uw bloeddruk, cholesterolwaardes en/of uw bloedglucose te meten. Met de modernste apparatuur bent u zo op de hoogte van uw waardes. Indien nodig verwijzen we u door naar uw huisarts, de apotheek stelt geen diagnose!

Het meten van cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk
De metingen vinden plaats in een aparte ruimte in de apotheek en duren niet lang. Om uw cholesterolwaardes of uw bloedglucose te kunnen meten, worden enkele druppels bloed via een vingerprik afgenomen.

Kosten

De metingen zijn niet gratis en worden niet vergoed door uw zorgverzekering.
Het meten van uw bloeddruk kost €2,50
Het meten van uw bloedglucose kost €3,00
Het meten van uw cholesterolwaardes kost €7,00
Alle drie de metingen kost €10,00
Liever een afspraak
Voor bovenstaande metingen kunt u meestal terecht zonder afspraak. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we wel een afspraak te maken. Dit kan telefonisch (tel nr 0223-623132) of door langs te komen in de apotheek.

Gemak van de Herhaalservice

Wanneer u chronisch geneesmiddelen gebruikt krijgt u voor een langere periode (meestal drie maanden) medicatie mee. Na die periode vraagt u bij de huisarts een herhaalrecept aan. 2 werkdagen later kunt u uw geneesmiddelen ophalen bij de apotheek. het kan echter ook anders!

Met de Herhaalservice vraagt uw apotheek de herhaalrecepten aan bij de huisarts. Uw huisarts verstrekt het recept rechtstreeks aan de apotheek. In de apotheek worden de geneesmiddelen voor u klaar gezet, en u krijgt een berichtje dat u ze kunt komen afhalen. Bovendien zorgen wij ervoor dat u uw geneesmiddelen zoveel mogelijk tegelijk krijgt.

Wanneer u De Herhaalservice gebruikt biedt het u veel gemak. Maar het zorgt er ook voor dat u niet vergeet op tijd uw nieuwe geneesmiddelen aan te vragen. En zit dus nooit zonder.

De Herhaalservice is uiteraard gratis. Heeft u belangstelling? Laat het ons weten! Om te starten met de Herhaalservice zal uw actuele geneesmiddelenvoorraad met u besproken worden, waarna met u afgesproken wordt vanaf welke datum uw Herhaalservice van start gaat

Uw geneesmiddelen per twee weken in een rol

Uiteraard gebruikt u het liefst geen geneesmiddelen. Toch kan het gebeuren dat u zelfs meerdere middelen naast elkaar moet gebruiken. Het kan dan wel eens gebeuren dat u niet meer weet wanneer u welk middel moet innemen. Ook kan het dan best eens gebeuren dat u een gift vergeet in te nemen…

Heeft u dat ook? Dan is de Medicatierol misschien iets voor u! Met dit systeem worden uw geneesmiddelen overzichtelijk verpakt in zakjes. Per dag en per tijdstip van inname heeft u een zakje, waar al uw geneesmiddelen in zitten. Alle zakjes van twee weken zitten aan elkaar op een rol. Elke twee weken staat een nieuwe rol voor u klaar, die u kunt ophalen of die bij u thuis wordt bezorgd.

Met de medicatierol weet u zeker dat u de juiste geneesmiddelen gebruikt en op het juiste moment.

Zijn er wijzigingen in uw medicatie? Gaat u wat langer weg voor bijvoorbeeld een vakantie? Uiteraard houden we daar rekening mee. De Medicatierol wordt daar op aangepast.

Albert Heijn MedicalDesk

Regel uw recept via de AH MedicalDesk

Albert Heijn heeft samen met Apotheek Zuiderhaaks de MedicalDesk gestart. De MedicalDesk vindt u in de Albert Heijn supermarkt aan de Marsdiepstraat in Den Helder (AH Dreijer). U kunt daar uw recept inleveren en later weer ophalen. Doet u in het weekend uw boodschappen? ’s Avonds nog even naar Albert Heijn? Bovenstaande winkels zijn geopend op alle dagen van 8.00 tot 22.00 uur.

De medicijnen worden gewoon klaargemaakt in Apotheek Zuiderhaaks. Ook de medicatiebewaking wordt volledig door Apotheek Zuiderhaaks uitgevoerd. Zo nodig wordt overlegd met de arts, bijvoorbeeld als medicijnen niet samen gebruikt mogen worden. De service is verder zoals u al van ons gewend bent.

Als uw medicijnen niet of niet geheel vergoed worden, krijgt u een rekening van de apotheek. U hoeft dus bij Albert Heijn niet af te rekenen. U krijgt een e-mail of sms met een bericht wanneer uw medicijnen klaar liggen bij de MedicalDesk.
En heeft u bij het afhalen vragen over uw medicijnen? Neemt u dan contact op met de apotheek.